KITEX


KIT Szakmai Nyelvoktatási és Vizsgaközpont

Vizsgarendszer Akkr. határozat: AK-XVII/1/2002 és SZIF-XVII/2/2008

 

Szegedi Szakképzési Centrum

Krúdy Gyula Szakképző Iskolája

a KIT Szakmai Nyelvoktatási és Vizsgaközpont akkreditált vizsgahelye

KITEX Kereskedelmi Szaknyelvi Vizsga

 A KITEX szaknyelvi vizsgát azoknak az idegenforgalomban, illetve kereskedelemben tanulók és dolgozók számára ajánljuk, akiknél a diploma megszerzésének vagy a munkakör betöltésének feltétele az államilag elismert szaknyelvi nyelvvizsga, illetve alap-, közép- vagy felsőszintű nyelvismeret szükséges a szakma sikeresebb gyakorlásához.

A vizsga nyelve: angol vagy német
Vizsgaszint: alapfok (B1), középfok (B2) és felsőfok (C1).
A vizsga lehet szóbeli, írásbeli és komplex.
Az egyes vizsgarészekre külön is lehet jelentkezni. Komplex vizsgára jelentkezés esetében a sikeres részvizsgáról bizonyítványt bocsátunk ki, a másik részvizsga sikertelensége ellenére is.
A vizsga egynyelvű: közvetítőkészséget (fordítás, tolmácsolás) nem mér.

Alap- és felsőfokú vizsga csak a januári vizsgaidőszakban van.

Jelentkezés

A KITEX Kereskedelmi Szaknyelvi Vizsgára vagy a KITEX Idegenforgalmi Szaknyelvi Vizsgára jelentkezni a KIT Szakmai Nyelvoktatási és Vizsgaközpont internetes címén – www.kitex.hu – lehet bármelyik vizsgahelyre. A jelentkezés online történik.

A vizsgára az jelentkezhet, aki 14. életévét betöltötte.
A fogyatékkal élőknek speciális kérésüket a jelentkezéskor írásban, a megfelelő igazolások csatolásával kell eljuttatni a vizsgaközpontba. Az igazolásról a www.kitex.hu honlapon található információ.

értesítés a vizsga időpontjáról és helyéről

A vizsga időpontjáról és helyéről legalább 12 nappal a vizsgát megelőzően saját online vizsgázói felületén tájékozódhat a vizsgázó.

Eredmények közzététele, megtekintés

A vizsgák letétele és értékelése után az eredmények elektronikus úton lekérdezhetőek 30 napon belül a vizsga letétele után, előre közölt időpontban a Vizsgaközpont honlapján, a vizsgázó online felületén.

A vizsgázó minden írásban teljesített nyelvvizsga feladatát a feladatok megoldásával és az értékelési útmutatóval egyetemben, valamint szóbeli teljesítményének értékelését megtekintheti a Vizsgaközpontban, és saját megoldásairól kézzel másolatot készíthet. Kiskorú vizsgázók esetében a szülő, illetve gondviselő is megtekintheti a dolgozatot. A megtekintéskor szaktanárok ingyenes konzultációt biztosítanak.

A megtekintés a Vizsgaközpont által meghatározott és közölt időtartamon belül online regisztrációt követően zajlik.

Felkészítő tanfolyamok

Vizsgaközpont nyelvtanfolyamait azon tanulók és dolgozók számára ajánljuk, akiknél a diploma megszerzésének vagy a munkakör betöltésének feltétele az államilag elismert szakmai vagy általános nyelvvizsga, illetve alap-, közép- vagy felsőszintű nyelvismeret szükséges a szakma sikeresebb gyakorlásához érdekében. Az aktuális tanfolyamok tudnivalói és a jelentkezési lap megtalálható a www.kitex.hu honlapon.

A szegedi vizsgákról bővebb információt Kozák Hajnalka, a vizsgahely ügyfélszolgálati vezetője ad telefonon a 62/540-272 (118-as mellék) telefonszámon, e-mailen kitex [kukac] krudy-szeged.hu  címen, vagy személyesen az alábbi helyen és időpontokban:

 

ügyfélfogadás helye: Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolája (6723 Szeged, József A. sgt. 122-126. I. emelet, Gazdasági Iroda)

ügyfélfogadás ideje:  Hétfő – péntek  de. 09.00-12.00, du. 13.00-15.30

 

Bővebb információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

KIT Szakmai Nyelvoktatási és Vizsgaközpont

KIT Kft. 1106 Budapest, Fehér u. 1. B. lépcsőház V. emelet

Telefon: +36-1-766-5322

E-mail:

Honlap: www.kitex.hu