Szakmáinkról röviden

Kereskedelem szakterület

Kereskedelmi értékesítő


Szeretsz emberek között lenni? Szívesen segítenél nekik a termékválasztásban? Jó a kommunikációs készséged? Egyszerre három szakma megismerésére nyílik lehetőség! Könnyebb az elhelyezkedés, piacképes ismereteket biztosítunk! Bármelyik boltban, áruházban lehetőség van az elhelyezkedésre, a gyakorlatokon lehetőség nyílik minden területről – élelmiszer- és vegyi áru, ruházat, műszaki cikkek – kellő ismeretet szerezni.

Kereskedő és webáruházi technikus

A kereskedelemben képzeled el a jövődet? Szeretnél különböző árucikkek beszerzésével és értékesítésével foglalkozni? Gondolsz arra, hogy egy saját kereskedelmi egységet nyiss? Szeretsz emberekkel foglalkozni? Ebben a képzésben segítünk elsajátítani, hogy mindezeket hogyan csináld, és hogyan válhat belőled jó kereskedő!

Turisztika szakterület

Turisztikai technikus – turiszitikai szervező szakirány 

Ha szeretsz emberek között lenni és jól kommunikálsz magyar és idegen nyelven, akkor jelentkezz turisztikai szervező, értékesítő képzésünkre! Az itt végzett szakember képes irányítani, szervezni és ellenőrizni a turisztikai vállalkozások teljes körű tevékenységét, közreműködik a felsővezetői döntések meghozatalában. Komplex feladatokat egyedül hajt végre a reklám stratégia és az utazások kialakítása során. Aktív szereplője lesz az idegenforgalom nyüzsgő világának mind az utazási irodákban, mind a fizető-vendéglátás területén.

Turisztikai technikus – idegenvezető szakirány 

Szeretsz utazgatni és közben új ismeretségeket kötni? Ha igen, akkor itt a helyed idegenvezető képzésünkön! A végzett szakember külföldi és belföldi turistákkal megismerteti hazánk turisztikai, kulturális, történelmi, művészeti értékeivel, nevezetességeivel magyar illetve idegen nyelven. A magyar csoportok külföldre utazása során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol. Az utazás során felmerülő problémákat megoldja és elvégzi a munkához kapcsolódó adminisztrációt.

Vendéglátó szakterület

Szakács 
Szakács szaktechnikus

Szeretnél megtanulni jól főzni? Szívesen lennél szakács? Mindened a finom ételek? Meglepnéd a családot valami finomsággal? Vonz a vendéglátás világa? Akkor itt a helyed! Itt mindent megtanulhatsz, ami az eredményes munkához, és az otthoni sütéshez-főzéshez szükséges lehet! Csináld azt, amit szeretsz, és élj meg belőle jól!  Most edd meg, amit főztél… gyere, és jelentkezz!

Cukrász
Cukrász szaktechnikus

Szeretsz sütni, édességeket kóstolni, kísérletezni, szívesen foglalkozol ezzel hivatásszerűen? Olyan szakmát keresel, amellyel jól menő vállalkozásba kezdhetsz itthon és külföldön egyaránt? Akkor gyere el cukrász képzésünkre, és tanuld ki az édességkészítés csínját-bínját!

Pincér-vendégtéri szakember
Vendégtéri szaktechnikus

Mire viheti egy jó pincér? Ha egy nívós étteremben vagy szállodában dolgozik, jó megélhetést, anyagi biztonságot tudhat magáénak. Amennyiben hajón dolgozik, egyben a világjárás élménye is az övé. Valószínűleg manapság ez az a szakma, amellyel külföldön a legkönnyebb szerencsét próbálni, főleg akkor, ha a képzés végén a szakmunkás bizonyítvány birtokában idegen nyelvű Europass bizonyítvány is igényelhető. A képzésünk során elsajátított tudásanyag jó lehetőségeket biztosít a felszolgáló szakmában való érvényesülésre.

Panziós-fogadós

Annak ajánljuk ezt a hivatást, akit érdekel a vendéglátás, de többet szeretne tudni az alapoknál. A fogadós ahhoz is ért, hogyan kell üzemeltetni egy vendéglátó- vagy szálláshelyet. Megszervezi a munkafolyamatokat, ellátja feladatokkal a munkatársakat, és még a cég gazdálkodásában is otthon érzi magát. Övé az ügyvitel és a marketing, de elboldogul a konyhával, az étteremmel is, sőt, ha kell, programszervezőként tevékenykedik. Vagyis a fogadósnak az a dolga, hogy a hozzá érkező turisták jól érezzék magukat.