Szakács

Jelentkezési lapok

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

SZAKÁCS SZAKMA

1. A szakma alapadatai

1.1    Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás

1.2    A szakma megnevezése: Szakács

1.3    A szakma azonosító száma: 410132305

1.9 Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 200 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)

2. A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása

Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik. A raktárkészletet figyelemmel kíséri az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Munkabeosztást tervez, ír. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik. Példamutató magatartásával és munkaruházatával, magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának.

3. A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám

Szakma megnevezése FEOR-szám FEOR megnevezése
Szakács 5134 Szakács

 

4. A szakképzésbe történő belépés feltételei

4.2.1 Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

4.2.2 Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges 

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 13.

Beiratkozás (szakképzésre és szakma utáni érettségire jelentkezőknek): 2021. augusztus 27.

A képzés kezdési ideje:  2021. szeptember 1.