Vendégtéri szaktechnikus

 Jelentkezési lapok

[wps_double_button left_btn_text="Nyomtatható jelentkezési lap letöltése" left_url="https://www.krudy-szeged.hu/wp-content/uploads/2020/06/files/jelentkezesi-lapok/Jelentkezési-lap-szakmai-kepzes-2020.pdf" left_btn_target="self" left_icon="download" left_background="#badbff" left_color="#000000" separator_text="vagy" right_btn_text="Online jelentkezési lap kitöltése" right_url="https://www.krudy-szeged.hu/kepzeseink/jelentkezesi-lapok-2020/jelentkezesi-lap-szakmai-kepzesek-2020/" right_btn_target="self" right_icon="keyboard-o" right_background="#2D89EF" right_color="#FFFFFF" size="17" radius="0"]

 

 

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

VENDÉGTÉRI SZAKTECHNIKUS SZAKMA

1. A szakma alapadatai

1.1    Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás

1.2    A szakma megnevezése: Vendégtéri szaktechnikus

1.3    A szakma azonosító száma: 5 1013 23 08

1.4    Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 200 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)

2. A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása

A vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja a vendéglátó üzlet üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését.

Kínálatot tervez, étlap- itallapot állít össze. Irányítja az üzlet gazdálkodását. Biztosítja az üzemelés tárgyi feltételeit. Kialakítja, fenntartja és fejleszti az üzleti arculatot. Ajánlatot készít a megrendelők részére. Rendezvényeket tervez, szervez és bonyolít le.

Részt vesz az árubeszerzésben, kialakítja az árakat. Tárgyal az ügyfelekkel. Kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli az éttermi személyzetet. Nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

3. A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám  

Szakma megnevezése FEOR-szám FEOR megnevezése
Vendégtéri szaktechnikus 5131 Vendéglős
1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője

 

4. A szakképzésbe történő belépés feltételei

4.2.1 Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: Szükséges

4.2.2 Pályaalkalmassági vizsgálat: Szükséges

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 14.

Beiratkozás (szakképzésre és szakma utáni érettségire jelentkezőknek): 2020. augusztus 27.

A képzés kezdési ideje:  2020. szeptember 1.

Képzési formák

Az oktatás munkarendje Képzés időtartama Szükséges előképzettség
Nappali 2 év Érettségi
Esti 2 év Érettségi
Szakmai vizsgával kapcsolatos kérdések

Kozák Hajnalka
E-mail: kozak.hajnalka [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Gyetvainé Lakatos Melinda
e-mail: lakatos.melinda [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Gyakorlati oktatással kapcsolatos kérdések

Bajusz Attila
E-mail: bajusz.attila [KUKAC] krudy-szeged.hu


Általános kérdések

Molnár Zoltán
e-mail: molnar.zoltan [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon (közvetlen vonal): 62/540-274

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Egyéb kérdés

Titkárság
E-mail: iroda [KUKAC] krudy-szeged.hu

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux