Vendéglátó-üzletvezető

OKJ száma: 35 811 02


Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 14.

Beiratkozás (szakképzésre és szakma utáni érettségire jelentkezőknek): 2020. augusztus 27.

A képzés kezdési ideje:  2020. szeptember 1.

 Jelentkezési lapok

[wps_double_button left_btn_text="Nyomtatható jelentkezési lap letöltése" left_url="https://www.krudy-szeged.hu/wp-content/uploads/2020/06/files/jelentkezesi-lapok/Jelentkezési-lap-szakmai-kepzes-2020.pdf" left_btn_target="self" left_icon="download" left_background="#badbff" left_color="#000000" separator_text="vagy" right_btn_text="Online jelentkezési lap kitöltése" right_url="https://www.krudy-szeged.hu/kepzeseink/jelentkezesi-lapok-2020/jelentkezesi-lap-szakmai-kepzesek-2020/" right_btn_target="self" right_icon="keyboard-o" right_background="#2D89EF" right_color="#FFFFFF" size="17" radius="0"]

 

 

Képzési formák

Az oktatás munkarendje Képzés időtartama Szükséges előképzettség
Esti 1 év szakács, cukrász, pincér végzettség, 2 év szakmai gyakorlat

Szakmai előképzettség: cukrász, szakács, pincér, fogadós

Előírt gyakorlat: szakmai előképzettségben szerzett szakképesítéssel betölthető munkakörben szerzett legalább két éves gyakorlat

Szakmai alkalmassági követelmények: szükséges

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

Képzés díja: tandíjmentességi feltételek fennállása esetén ingyenes

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A vendéglátó üzletvezető önállóan működteti, szervezi a vendéglátó üzlet működési folyamatait. Ellenőrzi és irányítja a beszerzést, termelést, értékesítést és a raktározást. A vendéglátó üzletvezető gondoskodik a belső- és külső kapcsolatokról, biztosítja a gazdasági és dokumentációs szabályokat, kezeli a marketinget. Az üzletvezető feladata az érvényben lévő jogszabályok és előírások betartása, betartatása. Az üzletvezető tárgyi- és humánerőforrás-gazdálkodást folytat, felelősséggel tartozik a rá bízott eszközökért.

A szakképesítés-ráépüléssel rendelkező képes:

  • létrehozni és működtetni a vendéglátó vállalkozást
  • humánerőforrás-gazdálkodást folytatni
  • költség-haszon elemzést végezni
  • elemezni és optimalizálni a költséget és eredményt, az eredmény felhasználására javaslatot tenni
  • gazdálkodni az anyagi erőforrásokkal
  • gazdasági elemzéseket végezni és döntéseket hozni
  • működtetni a vendéglátó egység marketing tevékenységét
  • külső-belső kommunikációt folytatni és menedzselni
  • meghatározni a vendéglátó üzlet áru- és szolgáltatásválasztékát
  • kapcsolatot tartani a hatóságokkal
  • irányítani a vendéglátó üzlet működését
  • irányítani a beszerzési, raktározási, termelési és értékesítési folyamatokat
  • kezelni a reklamációt
  • megszervezni és irányítani a pénzügyi, adózási és számviteli folyamatokat
  • megtartatni az érvényben lévő előírásokat, szabályokat
  • követni a szakmai trendek változásait
  • biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét

A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakör(ök)

Bárvezető Cukrászdavezető Cukrászüzem vezető
Csárda üzletvezetője étterem üzletvezetője Konyha-vezető (Séf)
Munkahelyi étkezde, étterem vezetője Népkonyha vezetője Vendéglő üzletvezetője
Büfé-, bisztróvezető Cukrászda-, fagylaltozó vezető Eszpresszó-, kávézóvezető
Italboltvezető Kávéház üzletvezetője Söröző üzletvezetője
Teázó üzletvezetője    



A képzés célja:

A szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák).

 

Oktatott tantárgyak:

Vendéglátó gazdálkodás elmélete, A vendéglátó gazdálkodás gyakorlata, Vendéglátó marketing, élelmiszerbiztonság alapjai, Vendéglátás higiénéje, Jogszabályok a vendéglátásban, Szervezés és irányítás a vendéglátásban

A képzés ütemezése:

Hetente:

  • két munkanap 16-21 óra között elméleti és gyakorlati foglalkozások,
  • szombat 8-14 óra között elméleti és gyakorlati foglalkozások.

A képzés végén: (1. évfolyam sikeres teljesítése esetén)

  • Szakmai vizsga
Szakmai vizsgával kapcsolatos kérdések

Kozák Hajnalka
E-mail: kozak.hajnalka [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Gyetvainé Lakatos Melinda
e-mail: lakatos.melinda [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Gyakorlati oktatással kapcsolatos kérdések

Bajusz Attila
E-mail: bajusz.attila [KUKAC] krudy-szeged.hu


Általános kérdések

Molnár Zoltán
e-mail: molnar.zoltan [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon (közvetlen vonal): 62/540-274

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Egyéb kérdés

Titkárság
E-mail: iroda [KUKAC] krudy-szeged.hu

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux