KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ
SZAKÁCS SZAKMA
1. A szakma alapadatai
1.1 Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás
1.2 A szakma megnevezése: Szakács
1.3 A szakma azonosító száma: 4 1013 23 05
1.9 Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 200 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)
2. A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik. A raktárkészletet figyelemmel kíséri az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Munkabeosztást tervez, ír. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik. Példamutató magatartásával és munkaruházatával, magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának.
3. A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma megnevezése | FEOR-szám | FEOR megnevezése |
Szakács | 5134 | Szakács |
4. A szakképzésbe történő belépés feltételei
4.2.1 Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
4.2.2 Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 14.
Beiratkozás (szakképzésre és szakma utáni érettségire jelentkezőknek): 2020. augusztus 27.
A képzés kezdési ideje: 2020. szeptember 1.
Képzési formák
Az oktatás munkarendje | Képzés időtartama | Szükséges előképzettség |
---|---|---|
Nappali | 2 év | Érettségi |
Esti | 2 év | Érettségi |