Cukrász

 Jelentkezési lapok

 

 

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

CUKRÁSZ SZAKMA

1. A szakma alapadatai

1.1    Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás

1.2    A szakma megnevezése: Cukrász

1.3    A szakma azonosító száma: 4 1013 23 01

1.4    Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: Érettségire épülő oktatásban: 200 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)

2. A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása

A cukrász szaktudásának köszönhetően cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.

Célja olyan cukrásztermék létrehozása, amely megjelenésében, alapanyag-felhasználásában és ízében is a legmagasabb minőséget prezentálja.

Alkotómunkája során szem előtt tartja a megrendelők igényeit, a cukrászati trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket.

Tudatos szakemberként számítja ki a hozzávalók mennyiségét, árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ.

Szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket.

Betartja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat.

Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel.

Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken az új megoldásokat. Idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

3. A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám 

Szakma megnevezése FEOR-szám FEOR megnevezése
Cukrász 5135 Cukrász

 

4. A szakképzésbe történő belépés feltételei

4.2.1 Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

4.2.2 Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 14.

Beiratkozás: 2020. augusztus 27.

A képzés kezdési ideje:  2020. szeptember 1.

Képzési formák

Az oktatás munkarendje Képzés időtartama Szükséges előképzettség
Nappali 2 év Érettségi
Esti 2 év Érettségi
Szakmai vizsgával kapcsolatos kérdések

Kozák Hajnalka
E-mail: kozak.hajnalka [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Gyetvainé Lakatos Melinda
e-mail: lakatos.melinda [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Gyakorlati oktatással kapcsolatos kérdések

Bajusz Attila
E-mail: bajusz.attila [KUKAC] krudy-szeged.hu


Általános kérdések

Molnár Zoltán
e-mail: molnar.zoltan [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon (közvetlen vonal): 62/540-274

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Egyéb kérdés

Titkárság
E-mail: iroda [KUKAC] krudy-szeged.hu

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux