Cukrász

 Jelentkezési lapok

[wps_double_button left_btn_text="Nyomtatható jelentkezési lap letöltése" left_url="https://www.krudy-szeged.hu/wp-content/uploads/2020/06/files/jelentkezesi-lapok/Jelentkezési-lap-szakmai-kepzes-2020.pdf" left_btn_target="self" left_icon="download" left_background="#badbff" left_color="#000000" separator_text="vagy" right_btn_text="Online jelentkezési lap kitöltése" right_url="https://www.krudy-szeged.hu/kepzeseink/jelentkezesi-lapok-2020/jelentkezesi-lap-szakmai-kepzesek-2020/" right_btn_target="self" right_icon="keyboard-o" right_background="#2D89EF" right_color="#FFFFFF" size="17" radius="0"]

 

 

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

CUKRÁSZ SZAKMA

1. A szakma alapadatai

1.1    Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás

1.2    A szakma megnevezése: Cukrász

1.3    A szakma azonosító száma: 4 1013 23 01

1.4    Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: Érettségire épülő oktatásban: 200 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)

2. A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása

A cukrász szaktudásának köszönhetően cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.

Célja olyan cukrásztermék létrehozása, amely megjelenésében, alapanyag-felhasználásában és ízében is a legmagasabb minőséget prezentálja.

Alkotómunkája során szem előtt tartja a megrendelők igényeit, a cukrászati trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket.

Tudatos szakemberként számítja ki a hozzávalók mennyiségét, árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ.

Szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket.

Betartja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat.

Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel.

Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken az új megoldásokat. Idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

3. A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám 

Szakma megnevezése FEOR-szám FEOR megnevezése
Cukrász 5135 Cukrász

 

4. A szakképzésbe történő belépés feltételei

4.2.1 Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

4.2.2 Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 14.

Beiratkozás (szakképzésre és szakma utáni érettségire jelentkezőknek): 2020. augusztus 27.

A képzés kezdési ideje:  2020. szeptember 1.

Képzési formák

Az oktatás munkarendje Képzés időtartama Szükséges előképzettség
Nappali 2 év Érettségi
Esti 2 év Érettségi