Jelentkezés szakképzésre

A jelentkezői felület elérése:
https://ejelentkezes.e-kreta.hu/

2 éves szakmai képzéseink 2021/2022


Útmutató a jelentkezéshez

A Szakképzési, Felnőttképzési és Felnőttoktatási Jelentkezési Rendszerben lehetősége van a felhasználóknak on-line formában jelentkezni a képzésekre!

Intézményválasztás

A e-Jelentkezési rendszer kezdőoldalát megnyitva először a jelentkezőknek ki kell választaniuk, hogy melyik intézménybe szeretnék benyújtani jelentkezésüket. Ehhez az intézménykereső mezőbe be kell gépeniük az adott intézmény nevét, vagy névrészletét, majd a “Keresés” gomb segítségével a felület megjeleníti az összes releváns találatot.

Az ablak jobb felső területén a rendszer folyamatos visszajelzést ad a felhasználó számára, például felhívja arra is a figyelmet, ha intézmény név(részlet) nélkül vagy olyan névrészlettel próbál keresést indítani, ami nem létezik az adatbázisban.

Létező intézmény név(részlet) esetén a keresési mező alatt megjelennek az eredmények, az egyező nevű intézmények.

Az intézmények sorában található  gomb megnyomásával lehet a jelentkezési folyamat következő lépését elérni. 

Képzésválasztás

Ez a képzésválasztó felület. 

Itt be kell jelölni, hogy az intézményben rendelkezésre álló Képzés típusok közül melyikben szeretné a jelentkező a képzést elvégezni.

A választott típusnak megfelelően a felület megváltozik, az adott képzéstípuson elérhető képzések jelennek csak meg az ablak további részén.

A képzések rövid ismertetői alatt elérhető  gomb segítségével lehet továbblépni. 

A lap alján elérhető  gomb segítségével vissza lehet lépni, másik intézményt választani az Intézménykereső segítségével.

Jelentkezési adatok megadása

A megjelenő adatlap minden adatának pontos, a jelentkező okiratainak, okmányainak megfelelő kitöltése szükséges, hogy jelentkezését az intézmény be tudja fogadni.

Az adatlap alatt elérhető  gomb segítségével lehet továbblépni. 

A lap alján elérhető  gomb segítségével vissza lehet lépni, másik képzést választani a felületen.

Jelentkezés visszaigazolása

A sikeres jelentkezést követően a jelentezőt a rendszer a visszaigazoló oldal jobb felső sarkában egy üzenettel is megerősít.

A beküldött jelentkezési lap a jelentkező által megadott e-mail-címre is megérkezik, illetve az oldalon látható  gonb segítségével amennyiben igényli, akkor azonnal le is töltheti.


A KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) e-Jelentkezési Modul Jelentkezői felületét bemutató videó. A videóban bemutatásra került a KRÉTA eJelentkezés Jelentkezői felülete, az egyes menüpontok, és az azokban elérhető funkciók.