KRÚDYBÓL A VALÓ VILÁGBA Sziasztok! Krajkó Fruzsina Zoé vagyok. Egészen kiskoromt…

KRÚDYBÓL A VALÓ VILÁGBA
Sziasztok! Krajkó Fruzsina Zoé vagyok. Egészen kiskoromtól az volt az álmom, hogy egyszer majd híres festőművész legyek. Ez a tervem az általános iskola végére meghiúsulni látszott. Villámcsapás-szerűen jött tehát a gondolat, hogy cukrász szeretnék lenni.
Ebben a szakmában kiélhetem a kreativitásom és valójában művésze lehetek. Nem is volt kérdés tehát, hogy a Krúdyban folytatom tanulmányaimat. Érettségit szerettem volna hamarabb, majd ezután szakmát, így a vendéglátó szakgimnáziumi képzést kezdtem el. Itt megtanultuk a szakács és a pincér szakma alapjait, valamint gyakorlati helyeinken, illetve szakmai versenyeken tudtuk kamatoztatni a megszerzett tudást.Már akkor tudtam, hogy imádom az egész vendéglátást, minden szakmájával együtt.
2017-ben az Erasmus+ program keretein belül kint töltöttem 32 napot Spanyolországban, Salamaca városában. Ezután felbátorodva megpályáztam 2019-ben az Erasmus Pro hosszú távú szakképzési mobilitási program egyéves, franciaországi kiutazását is. Ezzel a lépésemmel viszont nagy döntés elé állítottam magam; mivel mindeközben felvételt nyertem a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának kereskedelem és marketing – államilag támogatott – szakára. Racionális szempontból az egyetem, míg emocionális szempontból a cukrász szakma és a francia gasztronómia állt a mérlegem két oldalán. Érzelmi alapon hoztam meg akkor a döntést, így kint tölthettem 12 csodálatos hónapot Franciaországban. Kint tanultam meg a süteménykészítés alapjait, majd ott is szereztem meg a cukrász szakmát. A kint eltöltött évem alatt magabiztosabb lettem, valamint megismertem önmagam. Mind szakmai, mind idegen nyelvi szempontból sokat fejlődtem. A végére pedig lehetőségem nyílt arra, hogy egy francia tengerentúli területen, Saint Barthélemy szigetén, a Karib-tengeren egy luxusszállodában (Le Cheval Blanc Hôtel) dolgozhassak. 8 hónapot töltöttem a karibi szigeten; itt azonban nem tanulóként, hanem kezdő cukrászként dolgozhattam. Onnan visszatérve pedig Franciaországban elvégeztem egy két hónapos pék képzést; amely által megtanulhattam a modern pékszakma rejtélyeit is. Jelenleg kint dolgozom Franciaországban, és még számtalan helyet szeretnék bejárni, hogy minél nagyobb tudást szerezzek arról a szakmáról, ami a szerelmemmé vált. Szeretném a süteményeimben megmutatni az érzelmeimet, és a szakma iránt érzett végtelen tiszteletemet.
Mindenkit csak biztatni tudok arra, hogy jöjjön a Krúdyba és szerezzen hasonlóan csodálatos élményeket. Éljen minden lehetőséggel, amivel csak tud; valamint hallgasson a szívére, mint ahogy én tettem. Annál szebb, hogy szeretjük a szakmánkat és tiszta szívvel dolgozunk, nincs.