Igazgatói tájékoztató a 2020. március 16-tól bevezetett digitális munkarendről

2019/2020. tanév digitális munkarendjéről szóló tájékoztatás

1.      2020. március 16-tól tervezett digitális munkarend megvalósításának menete

 1. 2020. március 16-17. Tanítás nélküli munkanapok
  1. 2020. március 18-27. Tanítás krudy-s email címeken keresztül
  1. 2020.  március  30-tól    Tanítás GOOGLE Classroom alkalmazáson keresztül (ennek bevezetése csak külön értesítés után történik)
 2. Az iskolában hagyott felszereléseket (testnevelés felszerelés, tankönyv) március 17. (kedd) 8- 16 óráig vagy március 18. (szerda) 8-12 óráig tudják a diákok elvinni. (A tanulókat egyenként engedik be az épületbe.)
 3. A szerdai tanítás megindításának feltétele, hogy mindenkinek működjön a krudy-s email címe. Ehhez az osztályfőnök az osztályt értesíti, hogy a krudy-s email cím lesz a hivatalos kommunikáció eszköze a tanárok és a diákok között. Ez azt jelenti, hogy a tananyagokat és a feladatokat a tanárok krudy-s email címről küldik és a diákok is krudy-s email címről kell, hogy az elkészült/kért anyagokat visszaküldjék a megadott határidőkre. Az értékelésekről a Krétában tájékozódhatnak a szülők és a diákok egyaránt.

(Ez nem jelenti, hogy a felmerült kérdésekre ne lenne használható továbbra is a facebook vagy a messenger.)

4.      Email-os tanítás szabályai

 • Egy tantárgyra vonatkozóan hetente egy email érkezik a diákoknak. Az ebbe közölt módon kell a feladatokat teljesíteni. Az email-ben közölt határidő elmulasztása esetén a tanár a kiadott feladatot el nem végzettnek tekinti és elégtelennel értékelheti.
 • Minden tanítási napon 9 és 16 óra között érkeznek az email-ek. Az iskolai kötelezettség teljesítése, hogy minden nap legalább egyszer a diák az email-jeit megtekinti és visszajelzést küld a megtekintésről.
 • A testnevelés és minden gyakorlati tantárgy teljesítésének feltételeiről is a szaktanároktól érkező email-ben kapnak a diákok tájékoztatást.
 • Külső gyakorlati munkahelyen történő megjelenés a munkáltató igényei szerint történik. A szülő, ha jelzi a munkáltató és a bajusz.attila@krudy- szeged.hu email címen az iskola felé, hogy kéri a tanuló felmentését a gyakorlati munkahelyen történő munkavégzés alól, akkor a diáknak nem kötelező a megjelenés (hiányzás nem kerül beírásra).

5.      Tájékoztatás az oktatási forma hátterének biztosításáról

 • A főbb mobilszolgáltatók (Vodafone, Telenor, T-Mobile) a helyzetre való tekintettel ingyenes internet elérést biztosítanak. Az aktiválás lehetőségéről a mobilszolgáltatók honlapján találhatók információk.
 • A diákok által az osztályfőnököknek jelzett hiányzó technikai eszközök előkészítése folyamatban van.

6.      Mulasztásokról

A tanulók 2020. március 16-tól a Kréta rendszerben nem kerülnek hiányzóként jelölve.

Az ezt megelőző időszak még le nem igazolt/függőben lévő mulasztásait 2020. március 20. péntek 12 óráig tehetik meg az osztályfőnököknek digitálisan eljutatott igazolások formájában. (Kérjük, hogy az osztályfőnökökkel az eljuttatás módjáról egyeztessenek!) A határidőre nem igazolt mulasztásokat az osztályfőnök a Kréta rendszerben igazolatlanként fogja jelölni és megindítja a szükséges hivatalos, házirendben feltüntetett eljárásokat.

A fentiek mindenkire nézve kötelező jellegűek és visszavonásig érvényesek.

A folyamatos tájékoztatást az aktualitásokról, változásokról az iskola honlapján és facebook oldalán és a Kréta rendszer üzenőfalán tesszük közzé.

https://www.krudy-szeged.hu/

https://hu-hu.facebook.com/szkkvszikrudy

Szeged, 2020. március 16.

Molnár Zoltán igazgató

Szakmai vizsgával kapcsolatos kérdések

Kozák Hajnalka
E-mail: kozak.hajnalka [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Gyetvainé Lakatos Melinda
e-mail: lakatos.melinda [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Gyakorlati oktatással kapcsolatos kérdések

Bajusz Attila
E-mail: bajusz.attila [KUKAC] krudy-szeged.hu


Általános kérdések

Molnár Zoltán
e-mail: molnar.zoltan [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon (közvetlen vonal): 62/540-274

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Egyéb kérdés

Titkárság
E-mail: iroda [KUKAC] krudy-szeged.hu

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux