Bokorszintű környezetvédelmi vetélkedő


A bokorszintű környezetvédelmi vetélkedő 2 fordulós volt. 2011. november elején kezdtük a csapatok toborzását és meghirdettük az első előzetes feladatot. November 25-ig vártuk a 4 fős csapatok jelentkezését és az előzetes feladatok megoldását. 14 csapat jelentkezett, a Krúdy tagintézményből 7, a Vasváriból 4, a Körösyből 3.


Az első előzetes feladat szerint a diákok prezentációt készítettek egy-egy meghatározott fafajtáról. Sok ötletes és gondosan elkészített megoldás született.

A vetélkedő döntőjét 2011. december  08-án tartottuk a Krúdy tagintézmény

ben14 órai kezdettel.10 csapat mérte össze tudását, ötletességét és kreativitását. A Krúdyból 3 csapat, a Vasváriból 4 csapat, a Kőrösyből 3 csapat jutott be a döntőbe az előzetes feladatok értékelése után. A csapattagok fél 2 körül kezdtek gyülekezni, jó kedvűen, várakozással teli hangulatban.

A résztvevők az általuk készített kiegyensúlyozott táplálkozást szolgáló falatkákkal érkeztek, mert az első feladat ezek bemutatása volt. Közben a csapatok a háttérben vetített prezentációk segítségével ízelítőt kaptak egymás munkájából is.

A vetélkedő lebonyolítását a vállaló tanárnő lendületesen, határozottan irányította a csapatokat. 6 eltérő képességeket és tudásbázist igénylő feladat volt. A TOTO-hoz az előzetesen kiadott anyag adott segítséget. A villámkérdések a környezettudatosságot mérték. a szövegértési feladat jó megfigyelőképességet is, gyorsaságot is, levélfantázia kreativitást igényelt. Az 5. és 6. feladat szintén próbára tette a csapattagok odafigyelését.   A feladatokat a diákok érdeklődéssel fogadták és lelkesen oldották meg, munkájukat 3 tagú zsüri értékelte.

4 óra körül megszületett a végeredmény, a „dobogós” csapatok a Betula Pendula, a Kék laguna és a Bogyók lettek . Ők értékes jutalomban részesültek, de minden résztvevő kapott egy kis ajándékot.

A vetélkedő pergőn zajlott, tanár és diák egyaránt úgy érezte, hogy jó hangulatú és ismereteket adó hasznos közös játék volt ez a csütörtöki  délután.

Szakmai vizsgával kapcsolatos kérdések

Kozák Hajnalka
E-mail: kozak.hajnalka [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272

 

Gyetvainé Lakatos Melinda
e-mail: lakatos.melinda [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Gyakorlati oktatással kapcsolatos kérdések

Bajusz Attila
E-mail: bajusz.attila [KUKAC] krudy-szeged.hu


Általános kérdések

Molnár Zoltán
e-mail: molnar.zoltan [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon (közvetlen vonal): 62/540-274

 

Ziegler Angéla
E-mail: ziegler.angela [KUKAC] krudy-szeged.hu
telefon: 62/540-272


Egyéb kérdés

Titkárság
E-mail: iroda [KUKAC] krudy-szeged.hu

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux