Kereskedelem szakterület

ELADÓ KÉPZÉS (1/9. évfolyamon– 8. évfolyamos végzettség és legfeljebb 16. életéves korig, valamint 1/11. évfolyamon – érettségivel rendelkezők részére és legfeljebb 20. életéves korig)

Szeretsz emberek között lenni? Szívesen segítenél nekik a termékválasztásban? Jó a kommunikációs készséged? Egyszerre három szakma megismerésére nyílik lehetőség! Könnyebb az elhelyezkedés, piacképes ismereteket biztosítunk! Bármelyik boltban, áruházban lehetőség van az elhelyezkedésre, a gyakorlatokon lehetőség nyílik minden területről – élelmiszer- és vegyi áru, ruházat, műszaki cikkek - kellő ismeretet szerezni. Legyél Te az első, aki 3 szakmát szerez egyszerre!

KERESKEDŐ KÉPZÉS (1/13. évfolyamon – érettségivel rendelkezők részére és legfeljebb 20 éves korig, 2 éves képzés)

A kereskedelemben képzeled el a jövődet? Szeretnél különböző árucikkek beszerzésével és értékesítésével foglalkozni? Gondolsz arra, hogy egy saját kereskedelmi egységet nyiss? Szeretsz emberekkel foglalkozni? Ebben a képzésben segítünk elsajátítani, hogy mindezeket hogyan csináld és hogyan válhat belőled jó kereskedő!


Turisztika szakterület

TURISZTIKAI SZERVEZŐ, ÉRTÉKESÍTŐ KÉPZÉS (1/13. évfolyamon – érettségivel rendelkezők részére és legfeljebb 20 éves korig, 2 éves képzés)

Ha szeretsz emberek között lenni és jól kommunikálsz magyar és idegen nyelven, akkor jelentkezz turisztikai szervező és értékesítő képzésünkre! Az itt végzett szakember képes irányítani, szervezni és ellenőrizni a turisztikai vállalkozások teljes körű tevékenységét, közreműködik a felsővezetői döntések meghozatalában. Komplex feladatokat egyedül hajt végre a reklám stratégia és az utazások kialakítása során. Aktív szereplője lesz az idegenforgalom nyüzsgő világának mind az utazási irodákban, mind a fizető-vendéglátás területén.

IDEGENVEZETŐ (1/13. évfolyamon – érettségivel rendelkezők részére és legfeljebb 20 éves korig, 2 éves képzés)

Szeretsz utazgatni és közben új ismeretségeket kötni? Ha igen, akkor itt a helyed idegenvezető képzésünkön! A végzett szakember külföldi és belföldi turistákkal megismerteti hazánk turisztikai, kulturális, történelmi, művészeti értékeivel, nevezetességeivel magyar illetve idegen nyelven. A magyar csoportok külföldre utazása során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol. Az utazás során felmerülő problémákat megoldja és elvégzi a munkához kapcsolódó adminisztrációt.


Vendéglátó szakterület

SZAKÁCS KÉPZÉS (1/9. évfolyamon– 8. évfolyamos végzettség és legfeljebb 16. életéves korig, valamint 1/11. évfolyamon – érettségivel rendelkezők részére és legfeljebb 20. életéves korig)

Szeretnél megtanulni jól főzni? Szívesen lennél szakács? Mindened a finom ételek? Meglepnéd a családot valami finomsággal? Vonz a vendéglátás világa? Akkor itt a helyed! Itt mindent megtanulhatsz, ami az eredményes munkához, és az otthoni sütéshez-főzéshez szükséges lehet! Csináld azt, amit szeretsz, és élj meg belőle jól! Jelentkezz most szakácsnak, és pár év múlva a szakmában dolgozhatsz! A gyakorlati képzést minden tanulónk számára felszerelt tankonyhában biztosítjuk! Most edd meg, amit főztél... gyere, és jelentkezz!

CUKRÁSZ KÉPZÉS (1/9. évfolyamon– 8. évfolyamos végzettség és legfeljebb 16. életéves korig, valamint 1/11. évfolyamon – érettségivel rendelkezők részére és legfeljebb 20. életéves korig)

A harmadik évezred kommunikációs előrelépésével világunk erőteljesen felgyorsult. Ennek köszönhetően új termékek és szolgáltatások váltak, válnak ismerté világszerte. Az új televíziós csatornák élvezetes gasztronómiai műsorai is bizonyítják, hogy az országhatárok az étkezési kultúrában már kevésbé fellelhetőek. A cukrászat terén is érezhető ez a változás új tészták, édességek, nyalánkságok jelentek meg. Hallgatóink a legújabb információk birtokában indulhatnak neki ennek az édes szakmának. Ismerve a szakmai újdonságokat és technológiákat, képesek lesznek a hagyományos magyar cukrászati termékek elkészítése mellett, a kor reform és diabétes kihívásainak is megfelelni.

PINCÉR KÉPZÉS (1/9. évfolyamon– 8. évfolyamos végzettség és legfeljebb 16. életéves korig, valamint 1/11. évfolyamon – érettségivel rendelkezők részére és legfeljebb 20. életéves korig)

Mire viheti egy jó pincér? Ha egy nívós étteremben vagy szállodában dolgozik, jó megélhetést, anyagi biztonságot tudhat magáénak. Amennyiben hajón dolgozik, egyben a világjárás élménye is az övé. Valószínűleg manapság ez az a szakma, amellyel külföldön a legkönnyebb szerencsét próbálni, főleg akkor, ha a képzés végén a szakmunkás bizonyítvány birtokában idegen nyelvű Europass bizonyítvány is igényelhető. A tanfolyamunk során elsajátított tudásanyag jó lehetőségeket biztosít a felszolgáló szakmában való érvényesülésre.

VENDÉGLÁTÁSSZERVZŐ-VENDÉGLŐS KÉPZÉS (1/13. évfolyamon – érettségivel rendelkezők részére és legfeljebb 20 éves korig, 2 éves képzés)

Tovább szeretnéd vinni a családi vendéglátó egységet, de még nincs végzettséged? Vagy esetleg már most azon gondolkodsz, hogy egyszer lesz egy sajátéttermed? Netalán egy híres szállodában szeretnél étteremfőnök lenni? Akkor jó helyen jársz! Mi megtanítjuk Neked, hogy mindezekhez milyen ismeretekre van szükséged! Élj a lehetőséggel!

      

Ebédbefizetés időpontjai 2017-2018 tanév

Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi; Vendéglátó ipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépis…

Szalagavató bál tűzbiztonsági terve

    >>> Tűzbiztonsági terv letöltése

Ebédbefizetés december 21.-én

Kedves Diákok! December 21.-én, csütörtökön étkezési díj befizetés lesz 7.30-14.40 -ig

Kitex októberi vizsga

Megnyitottuk a jelentkezést az októberi KITEX vizsgákra.Angol írásbeli és beszédértés vizsga: 2017. …

2017 Októberi szakmai vizsga tájékoztató

A tájékoztatásban megadott időpont előtt 30 perccel kérjük a megjelenést. Írásbeli vizsgatevékenység…

Esti felnőttoktatás első tanítási napja

Esti felnőttoktatás első tanítási napja 2017.09.01-én 15:00 óra 3 osztályfőnöki óra lesz megtartva

Tájékoztatás a KITEX jelentkezési határidejéről

A KITEX nyelvizsga jelentkezési határideje szeptember 11-ig meghosszabbítva.